SİSTEMATİK RİSKİ - BETASI YÜKSEK PORTFÖY ÖNERİSİ

                    SİSTEMATİK RİSKİ - BETASI YÜKSEK PORTFÖY ÖNERİSİ


Amerikadan gelen kötü veriler sonucunda Fed'in faiz arttırımı gelmedi buda Bist 100'de  bir haftalık ralli oluşturdu.Bu ralli uzun vadeli yükselişin başlangıcımı yoksa Fed'in yarattığı kısa vadeli bir yükseliş rüzgarımı bunu hep beraber görücez.  Bist 100 yatırım enstrümanları içinde en ucuz seviyelerinde ve hala ciddi yükseliş potansiyeli var. Endeksin ralli yaptığı zamanlarda betası yüksek olan hisse senetlerinden piyasa ortalamasının üzerinde karlar elde etmek mümkün. Geçtiğimiz hafta portföy önerimde Eregl ve Halkb tavsiyelerimde güzel getiriler elde ettik bunun devamının geleceğini düşünen yatırımcılar için bu haftaya özel betası yüksek agresif hisse senetleri seçtim.


Not: Hisse senedi tercihimi bu hafta sadece beta oranlarını baz alarak Bist 100 endeksine göre en agresif getiri sağlayabilecek hisseler tercih edilmiştir.

BETA NEDİR ?
Bir kıymetin sistematik riski beta ( ß ) ile ölçülür. Beta katsayısı, belirli bir hisse senedinin, ne ölçüde pazarla birlikte hareket ettiğini gösteren bir ölçüttür.
Sistematik riski düşük olan menkul kıymetin beta değeri < 1 ve sistematik riski yüksek olan menkul kıymetin beta değeri > 1'dir. Bunun finansal yatırımlara ilişkin kararlardaki etkisi şöyledir.
Beta değeri = 1 olan menkul kıymetlerin orta risk grubunda (pazar portföyü düzeyinde) yer aldığı ve getirilerinin orta düzeyde olduğu;
Beta değeri > 1 olan finansal varlıkların yüksek sistematik riske sahip ve beklenen getirileri yüksek yatırımlar olduğu;
Beta değeri < 1 olan finansal varlıkların düşük sistematik riske sahip ve beklenen getirileri düşük yatırımlar olduğudur.





1-AKBANK :

7.29 - 7.33 TL  Alım seviyesi
8.10-8.15 TL Satış seviyesi
7.21 TL Aşağısı  stoploss
Beta: 1.3096
Beklenen Getiri: Ort %11,19



2- DEVA :

1.Strateji: 3.84 TL yukarı kırarsa  Al,  4.60 TL Sat , 3.74 Stoploss
2.Strateji :3.50TL Al,  4.60 TL Sat, 3.38 Stoploss
Beta: 1.3065 
Beklenen Getiri: Ort %20.67


3- ISCTR :

5,20 TL yukarı kırması durumunda pozisyon açılabilir.
5.56 TL Sat
Beta: 1,2590

TAKİP EDİLMELİ 






Yorumlar

Popüler Yayınlar