UCUZ KALMIŞ HİSSELER SERİSİ 1 ALGYO ANALİZİ 20.03.2017

    2017 4.çeyrek bilançoların açıklanmasıyla sektörde ucuz kalmış hisselerin mevcut olduklarını görebiliyoruz.2017 yılındaki rallinin arkasındaki en büyük hikaye tabi ki Türkiye de ki büyüme hikayesidir.Son çeyrek bilançolar fazlasıyla yatırımcıları tatmin etti ama şunu da unutmamak gerekir, güzel bilanço hissenin fiyatına yansımıştır.Eğer karlılık ve firmanın büyümesi sürdürülür devamlılıktaysa elbette o hisse için pahalı diyemeyiz ama eğer tek seferlik faaliyet gelirleri dışından gelen kar rakamları yatırımcıyı yanıltabiliyor bu sebepten dolayı bilançoları dipnotlarıyla berber incelemeniz çok önemli olduğunu unutmamalısınız.

   Bist100 değerleme oranlarına baktığımızda şuan borsadaki en ucuz kalmış sektör inşaat sektörü ve hem Bist100 hem de Gmyo sektöründe en ucuz kalmış firmaların başında da ALGYO geliyor. Şirketin nakit gücü, borcunun düşük olması ve sahip olduğu yüklü döviz tutarı,sahip olduğu değerli gayrımenkul portföyü ile önümüzdeki dönemlerde hak ettiği fiyat seviyelerine geleceğini düşünüyorum.Şimdi sizlerle ALGYO değerleme çalışması yapalım.

ALGYO

Yatırım amaçlı sahip olduğu arazi ve gayrımenkullerinin  değer artışı son çeyrek bilançoda 92.751.316 TL özellikle ilerde Maslaktaki arazide  yeni proje gerçekleştirilirse hissede yeni hikayelere sebep olabilir.







Şirketin sahip olduğı net döviz pozisyonuna bakarsak doların 4 lira ve üzeri gideceğini de öngörürsek gelecek dönemlerde bilançoya yüksek kambiyo karı katkısında bulunacağını düşünüyorum.Buna ek olarakta firmanın sahip olduğu özsermaye ve nakitine karşılık yok denecek kadar az borçluluğu var bu da güven verici bir durum.



Algyo

Fk:3,3     Sektör Fk :5,2     Bist100 fk: 9,6          

Pd/dd:0,55   Sektör Pd/dd: 0,7   Bist100 Pd/dd:1,5 


Algyo

Güncel fiyat:47,20 TL
Sektör değerleme oranlarına  göre hedef fiyat: 67,39TL 

%42,78 iskontoya sahip.


YASAL UYARI: 
Burada yer alan yorum ve analizler, yorum yapan kişinin şahsi düşüncelerine  dayanmaktadır.Herhangi bir yatırım aracının alım - satım önerisi yada getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Burada yer alan analiz ve görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.Tüm paylaşılan bilgi ve analizler kendi görüşüm olup bu bilgi ve analizlerin kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek istenmeyen sonuçlardan Stratejik Yatırım blog sitesi ve yöneticisi  sorumlu değildir.
YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti Sermaye Piya

Yorumlar

Popüler Yayınlar