HİSSE GERİ ALIM PROGRAMLARI VE 2018'DE HANGİ FİRMALAR HİSSELERİNİ GERİ ALIYOR

Merhaba yatırımcı dostlarım, bugünkü makalemde hisse geri alım programlarıyla ilgili kısa bilgilendirme yapacağım.Öncelikle bir firma neden hisselerini geri alır bu soruya yanıt bulalım.

  1.   Fiyat memnuniyetsizliği: Burada patron hisse senedinin mevcut fiyatından memnun olmayabilir.Eğer yönetim kurulu hisse fiyatının şirketin gerçek performansını yansıtmadığını düşünüyorsa hisse geri alımına başlar.
  2. Oynaklık Önlemi: Ülkemizde yada global anlamda ekonomik,politik,jeopolitik nedenlerden dolayı yada spekülatif dışardan yapılabilecek fiyat oynaklıklarının önüne geçmek için hisse geri alımı yapılabılır. Bu alımdaki amaç yatırımcıya kontrol bende panik olmayın mesajı vermektir.
  3. Prestij: Özellikle büyük kurumsal firmalar hisse geri alımlarını prestij amaçlı yaparlar. Burada yerli ve yabancı yatırımcıya verilmek istenen mesaj ; hisselerimiz hala ucuz ve firmamızın faaliyet ve operasyonlarına güveniyoruzdur.

 Hisse geri alımlarını hem uzun hem de kısa vadede olumlu olduğunu düşünüyorum.Fiyatları çok düşmüş hisse senetlerinde özellikle firma geri alım programı açıklıyorsa bu değerlendirilmesi gereken çok önemli bir alım fırsatı olduğunu düşünüyorum.2016 başlarında  Tkfen hissesi 3,50 seviyelerine kadar düşmüştü. Şirket ortaklarının 3,50-4,15 fiyat bandında yüklü alımları olmuştu şuanki aktif fiyatı 17,66 TL. Patronların yüklü alımları küçük yatırımcı için aslında çok açık bir al sinyaliydi.

2018 Ocak ayından itibaren hisse geri alım programı açıklayan firmalar ve hangi firma nekadar maliyetle ne kadar hisse geri aldı.

1- Enka - 17 Ocak 2018 tarihinden itibari ile 5,58TL ağırlıklı ortalama maliyetle 3879000 lot hisse geri aldı.
2-Global Yatırım Hold. - Kap a duyuru yapıldı henüz alımlar başlamadı
3-Orge -15.02.2018 tarihinden bu zamana kadar 8,85TL ağırlıklı ortalama maliyetle 259801 lot senedi geri aldı
4-Lokman Hekim -2 şubat 2018 itibariyle 6,49TL ağırlıklı ort maliyetle 69800lot hisse geri alımı yaptı.
5-Akguv
6-Emlak Gyo 
7-İndeks Bilg 

Yorumlar

Popüler Yayınlar