ASELSAN ANALİZİ

Aselsan ülkemizin gururu biricik savunma sanayi firmamız ve gerçekleştirdiği projeler ve gelecekte de planlanan çalışmalarıyla hem yabancı hemde yerli yatırımcının göz bebeği oldu.Yatırımcısına çok ciddi para kazandıran bu güzide şirketimize yatırım yapmak isteyen belkide on binlerce yatırımcı var yada elinde yüksek karla hisse tutanları da bunlara eklersek, herkesin kafasında aynı soru işareti var. Aselsan'ın fiyatı nereye gidiyor ve daha nerelere gidecek? İşte bugünkü makalemde finansal analiz yöntemleriyle objektif bir şekilde sektör ortalamalarına göre fiyatı kıyaslayacağız.Nereye gidebilir? Ucuz mu pahalı mı ? Bu sorulara cevap verebilme adına piyasa oranlarını baz alarak bir değere ulaşmaya çalışacağım, umarım aşağıdaki çalışma  ufakta olsa sizlerin kafasındaki soru işaretlerini gidermeye çalışırım.

ORAN ANALİZİ





1- F/K SEKTÖR ORTALAMASINA GÖRE OLMASI GEREKEN FİYAT

ASELS: 32.51

SEKTÖR: 29.9   

Olması Gereken Değer: 35.67 (fk x hisse başına kar)


2-PD / DD SEKTÖR ORTALAMASINA GÖRE OLMASI GEREKEN FİYAT

ASELS: 9.03

SEKTÖR: 6.9

Olması Gereken Değer: 30.63 (ort pd x hise başına özsermaye)

 SEKTÖR ORTALAMASINA GÖRE FİYAT: (35.67 + 30.63)/2 = 33.15 TL 

Aselsan şuan  sektörüne göre  %21 primli seviyede.



TEKNİK ANALİZ 

Haftalık Grafikte fibo seviyelerine baktığımızda 38.04 çok kritik bir seviye eğer burası aşağıya kırılırsa hedef  32.46 olacak. Bugünkü hacimli düşüş dikkat edilmesi gereken bir husus.







YASAL UYARI:

Sayfada paylaşılan bilgiler ve analiz çalışmaları ALIM- SATIM TAVSİYESİ    DEĞİLDİR. Paylaşımlara göre yapacağınız işlemlerden dolayı oluşabilecek muhtemel zararlardan sayfa yöneticisi sorumlu değildir !

Not: Makaleden memnun kaldıysanız destek olma adına lütfen reklamlara tıklayınız.Teşekkürler.







Yorumlar

Popüler Yayınlar