ONS ALTIN'IN GELECEĞİ

                                                     ONS ALTIN'IN GELECEĞİ


       Altın 2011 Ağustos tarihinden beri aralıksız uzun bir düşüş trendi içerisindeydik ve ilk defa geçen hafta bu 6 senelik düşüş trendi yukarı yönlü kırıldı.Peki ons altın 1200 seviyelerini gördü de neden bir anda 1322 seviyelerine kadar yükseldi; işte asıl cevap bu soruda gizli.Altın spekülasyonu seven bir yatırım aracı.Olur yada olmaz demeyin piyasada ki en ufak olumsuz senaryoda altın yukarı yönlü hareketini yapma eğiliminde,bu olumsuz senaryolar gerçekleşmeyince de  yukarı yönlü nasıl sert hareket ettiyse düşüşü de o derece sert oluyor. Trump başkan oldu 1357 seviyesini gördü daha sonrasında Fed faiz arttırım sürecine girdi 1126 seviyelerini gördük.Nasıl ki Trump'ın başkan olmasına altın yukarı yönlü tepki verdiyse Başkanın görevden alınma ihtimali ve twiter da attığı saçma sapan twitlerle resmen piyasayı sözlü olarak yönlendirmeye başladı ve bu da altını yavaş yavaş 1200lü seviyelere taşıdı ve  en nihayetinde K.Kore ile olmayacak bir nükleer savaş gündemi yaratarak altında hak etmediği halde 1320 seviyelerine çıkardı.Peki gerçekten ons altının olması gerektiği seviyeler 1320 ve üzerileri mi? benim görüşüm kesinlikle 1320 seviyelere gelmesinde altının finansal anlamda altında yatan temel bir neden yok tamamen yaratılan suni savaş gündeminin sonucunda yükselmiş bir altın görüyoruz.
           Fed faiz arttırım ve bilanço küçültme sürecine girdi ve bu sürecin etkilerini yaklaşık ortalama 3-6  ay sonrasında net bir şekilde görmeye başlayacağız.Faiz kararlarının etkilerini görmeye başladığımızda karşımızda değerli bir altın olmayacak! Dolar'ın tekrar en değerli para birimi olmaya devam edeceğini düşünüyorum.Ara sıra spekülatif nedenlerden  dolayı  yukarı yönlü sert hareketler olsa da bu yükselişlerin devamı gelmeyecektir. Uzun vadeli altında pozisyon almayı riskli görüyorum fakat global dünyada gerçekten savaş gibi bir risk gerçekleşme durumunda altın elbette en güçlü liman konumunda olacaktır fakat bu ihtimalin gerçekleşmesi gerçekten çok düşük.

HAFTALIK ONS GRAFİĞİ



Teknik olarak baktığımızda 6 yıllık düşüş trendi yukarı kırıldı ve tobo formasyonunda çalışmasıyla aştın 1321 gördü eğer altına talep devam ederse 1383 ve 1528 seviyelerini hedefleyeceğini düşünüyorum.

Yorumlar

Popüler Yayınlar